موضوع تحقیق:((زراعت و باغداری در استان کردستان))
برای مشاهده به ادامه مطلب بروید
استان کردستان در سال 1376ـ1377 داراى 744410 هکتار زمین زیر کشت محصولات دائمى و سالانه بوده است. مهمترین محصولات زراعى استان غلات (بخصوص گندم) علوفه و حبوبات مىباشد.
غلات
در سال 77ـ1376 سطح زیر کشت غلات در این استان 538228 هکتار بوده است. در حدود 8/93 درصد این اراضى زیر کشت گندم بوده است. میزان تولید غلات در این سال 498680 تن بوده است. از لحاظ سطح زیر کشت در کل کشور رتبه پنجم و از لحاظ تولید رتبه 13 رادارا بوده است.
حبوبات
در سال زراعى مذکور سطح زیر کشت حبوبات در استان کردستان 110235 هکتار و میزان تولید این محصولات 74/26 تن بودهاست. از لحاظ سطح زیر کشت حبوبات این استان در رتبه سوم و از لحاظ میزان تولید در مرتبه دهم قرار داشته است.
محصولات صنعتى
در این سال زراعى سطح زیر کشت محصولات صنعتى در این استان 13919 هکتار و میزان تولید آن 11016 تن بوده است. از لحاظ سطح زیر کشت در کل کشور در مرتبه سیزدهم و از لحاظ میزان تولید در مرتبه بیست و سوم قرار دارد.
سبزیجات
در سال زراعى 77ـ1376 سطح زیر کشت سبزیجات در استان 7208 هکتار و میزان تولید آن 141205 تن بوده است. سیب زمینى از مهمترین سبزیجات این استان است و بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده است. از لحاظ سطح زیر کشت سبزیجات در کل کشور این استان در مرتبه بیستم و از لحاظ میزان تولید در مرتبه نوزدهم قرار داشته است.
محصولات جالیزى
در سال زراعى مذکور سطح زیر کشت محصولات جالیزى در این استان 3728 هکتار و میزان تولید این محصولات 46000 تن بوده است. مهمترین محصول جالیزى استان هندوانه و خیار است. از لحاظ سطح زیر کشت این محصولات، استان کردستان در مرتبه 21 و از لحاظ میزان تولید در مرتبه بیست و سوم قرار داشته است.
نباتات علوفهاى
در سال زراعى 77ـ1376 سطح زیر کشت نباتات علوفهاى در این استان 32680 هکتار و میزان تولید آن 300767 تن بوده است. از لحاظ سطح زیر کشت این محصولات استان کردستان در مرتبه هفتم و از لحاظ میزان تولید در مرتبه سیزدهم قرار داشته است.
همچنین در سال 77ـ1376 سطح زیرکشت محصولات دائمى استان 19977 هکتار بوده است که 3584 هکتار زیر کشت نهال و 16393 هکتار زیر کشت درختان بارور بوده است.
محصولات دائمى این استان شامل میوههاى دانهدار (سیب، گلابى و بِه)، میوههاى هستهدار (زردآلو، آلبالو، گیلاس، گوجه، هلو، شفتالو، شلیل، آلو و آلو قطره طلا)، میوههاى دانه ریز (انگور توت فرنگى و توت درختى)، میوههاى خشک (بادام، گردو، فندق) و میوههاى گرمسیرى (انجیر، انار و زیتون) مىشود.
از بین این محصولات، بیشترین سطح زیر کشت به سیب، زردآلو و انگور اختصاص دارد.