تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

موضوع تحقیق:(( زندگی جانوری در استان آذر بایجان غربی))

موضوع تحقیق:(( زندگی جانوری در استان آذر بایجان


غربی))

 




برای مشاهده به ادامه مطلب بروید

استان آذربایجان غربى به دلیل موقعیت طبیعى و ساختار توپو گرافیک که رودخانه‏ها، تالاب‏ها، مرداب‏ها، دریاچه‏هاى کوچک و بزرگ و سواحل را در بر گرفته، به عنوان یکى از زیستگاه‏هاى مهم حیات وحش و گونه‏هاى جانورى کشور شناخته شده است.

برخى از این گونه‏ها بومى و برخى دیگر مهاجرانى هستند که زمان مشخصى را در منطقه به سر مى‏برند.

عمده‏ترین جانوران مهاجر استان را پرندگانى تشکیل مى‏دهند که جهت زمستان گذرانى به زیستگاه‏هاى استان روى مى‏آورند.

مهمترین گونه‏هاى جانورى شناخته شده استان عبارت‏اند از: قوچ، میش، گوزن، کل، بز، گراز، خوک، خرس، گرگ، خرگوش، روباه، پلنگ، مار، موش، سنجاب، و ... که در اقصى نقاط استان پراکنده‏اند.

همچنین پرندگان مهاجر مختلفى نیز از قبیل: کبک معمولى، قمرى، باقرقره، فاخته، تنجه، لاشخور (کرکس)، جغد، و ... دیگر پرندگان در مناطق مختلف استان زندگى مى‏کنند.

تنوع گونه‏هاى جانورى و پرندگان بومى و مهاجر استان، به اندازه‏اى داراى اهمیت بین المللى است که زیستگاه عمده آنها (به غیر از دریاچه ارومیه و جزایر آن) به عنوان یکى از مهمترین پناهگاه‏ها و زیستگاه‏هاى حیات وحش از طرف یونسکو به ثبت رسیده و به عنوان پارک ملى ارومیه معروف است.

به اقتضاى اهمیت ملى، منطقه‏اى و بین المللى زیستگاه‏هاى حیات وحش به منظور حفظ تعادل اکولوژیکى و اهمیت و نقشى که حیوانات و پرندگان در زنجیره حیات طبیعى ایفا مى‏کنند، کانون‏هایى از استان به عنوان مناطق حفاظت شده شناسایى گردیده‏اند تا اقدامات لازم جهت جلوگیرى از شکار بى‏رویه و انقراض نسل وحوش موجود در آنها به عمل آید.

اهم این کانون‏ها عبارت‏اند از:

ـ منطقه حفاظت شده پارک ملى ارومیه

منطقه حفاظت شده پارک ملى ارومیه، کل دریاچه ارومیه و سواحل و جزایر آن را در بر مى‏گیرد. این منطقه که تا سال 1354 به عنوان شکارگاه مورد استفاده قرار مى‏گرفت، بعد از سال مذکور به عنوان یکى از مهمترین زیستگاه‏هاى حیات وحش به ثبت رسیده و مورد حفاظت قرار گرفته است.

این منطقه مأمن حیوانات و پرندگانى از قبیل: قوچ، میش، گوزن، پلنگ، مار، فلامینگو، غازهاى وحشى، قو، پلیکان، مرغابى، و ... است.

ـ منطقه حفاظت شده مراکان

منطقه حفاظت شده مراگان در جنوب سواحل ارس و شمال شهرستان ماکو واقع شده و داراى پوشش گیاهى نیزار و بیشه‏زار است.

ـ منطقه حفاظت شده آغ گُل

منطقه حفاظت شده آغ گل نزدیک منطقه مراکان، بین پلدشت و ماکو قرار گرفته است و یکى از زیستگاه‏هاى مهم پرندگان مهاجر و گونه‏هاى جانورى بومى محسوب مى‏شود.

ـ شکارگاه آغ گُل

شکارگاه آغ گل در غرب پلدشت، در نزدیکى رودخانه ارس واقع شده و حیواناتى از قبیل: گراز، خوک، روباه، سنجاب و پرندگان شکارى از جمله کبک را در خود جاى داده است.

ـ شکارگاه‏هاى آزاد خوى و ماکو

شکارگاه‏هاى آزاد خوى و ماکو در شهرستان‏هاى مذکور واقع شده‏اند و قلمرو وسیعى را در بر مى‏گیرند. این شکارگاه‏ها داراى جانورانى از قبیل: قوچ، میش، کل، بز، گراز، پرندگان شکارى و هم‏چنین کبک معمولى و چیل، فاخته، قمرى، باقرقره، انواع مرغابى، غاز وحشى هستند.

ـ شکارگاه‏هاى آزاد جنوب و مرکز استان

شکارگاههاى آزاد جنوب و مرکز استان در آنها حیواناتى از قبیل: خرس، روباه، انواع سنجاب، قو، فلامینگو، پلیکان، درنا، کبک و خرگوش زندگى مى‏کنند.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد