تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

موضوع تحقیق:((زراعت و باغداری در استان همدان ))

موضوع تحقیق:((زراعت و باغداری  در استان همدان ))

 




برای مشاهده به ادامه مطلب بروید


استان همدان از مراکز مهم باغدارى کشور در زمینه تولید گردو مى‏باشد. محصول گردو به ویژه در تویسرکان از لحاظ کمى و کیفى بى نظیر است. اولین مرکز تحقیقات گردو در کشور در شهر تویسرکان تأسیس شده است. شهرستان ملایر نیز از قطب‏هاى تولید انگور کشور به شمار مى‏رود. محصولات مهم دیگر استان در قسمت‏هاى کوهستانى انواع میوه به ویژه سیب، گلابى و در دامنه‏ها انگور است.

در مجموع 9/3 درصد از وسعت کشاورزى استان (950 هزار هکتار) به باغدارى اختصاص دارد.

بر اساس اطلاعات سازمان کشاورزى استان، مجموع اراضى مزروعى استان همدان در سال 1378 بیش از 950 هزار هکتار برآورد مى‏شود که نسبت به سال 1377 به میزان 37 هزار هکتار (4 درصد) افزایش داشته است.

حدود 587 هزار هکتار از اراضى مزروعى زیر کشت و بقیه به صورت آیش بوده است. از کل اراضى استان، 3/33 درصد آبى و بقیه به صورت دیم بوده است.

در سال 1378 از کل اراضى زراعى دیم، 41 درصد آیش و 59 درصد زیر کشت بوده است و از کل اراضى آبى نیز حدود 1/26 درصد آیش و 9/73 درصد زیر کشت قرار داشته است.

همچنین 48 درصد سطح زیر کشت استان به تولید گندم، 7 درصد به کشت جو، 10 درصد به کشت علوفه، 9/2 درصد به کشت سیب زمینى، 9/1 درصد به کشت چغندرقند، 1/5 درصد به کشت حبوبات و 1/25 درصد به سایر محصولات اختصاص داشته است.

ضمنا مهمترین محصولات زراعى استان در سال 1378 به ترتیب عبارت از گندم، علوفه، جو، حبوبات، سیب زمینى و چغندرقند بوده است که در مقایسه با نسبت‏هاى مشابه سال 1376 غیر از چغندرقند و سایر محصولات سالانه بقیه کاهش داشته‏اند.

در سال 1378 کل تولید اقلام مهم زراعى استان حدود 98/1 میلیون تن بوده که در این بین علوفه با 25 درصد از کل تولید رتبه اول، سیب زمینى با 22 درصد رتبه دوم، گندم با 18 درصد رتبه سوم و چغندرقند نیز با 4/17 درصد رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است.

بررسى اطلاعات موجود نشان مى‏دهد که کل گندم تولید شده در استان در سال 1378 بیش از 358 هزار تن بوده که نسبت به سال قبل به میزان 246 هزار تن کاهش داشته است.

در سال 1378 عملکرد در هکتار گندم (اعم از آبى و دیم) برابر با 1272 کیلوگرم بوده که نسبت به سال 1377 به میزان 271 کیلوگرم کاهش داشته است، همچنین عملکرد در هکتار جو (آبى و دیم) برابر 1391 کیلوگرم بوده است.

شایان ذکر است که عملکرد در هکتار محصولات جالیزى و علوفه نیز به ترتیب برابر با 20671 و 8451 کیلوگرم بوده است، مقایسه عملکرد در هکتار اقلام مهم زراعى استان در سال 1378 با ارقام مشابه در سال 1377 نشان مى‏دهد که محصولات جالیزى افزایش و بقیه اقلام کاهش داشته‏اند.

مهمترین محصولات باغى استان عبارتند از: سیب، گلابى، به، زردآلو، آلبالو، گیلاس، گوجه، قیسى، هلو، شفتالو، شلیل، آلو، انگور، توت، بادام، گردو، فندق، پسته، سنجد، زرشک، سماق، زالزالک، انجیر.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد