تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

موضوع تحقیق:((زراعت و باغداری در استان قم))

موضوع تحقیق:((زراعت و باغداری  در استان قم))

 




برای مشاهده به ادامه مطلب بروید


از مجموع اراضى منطقه، سطحى معادل 60701 هکتار آن زیر کشت محصولات زراعى سالیانه بوده که عمده آنها غلات (5/63 درصد)، محصولات صنعتى (15 درصد)، نباتات علوفه‏اى (6/13 درصد)، محصولات جالیزى (4/6 درصد)، سبزیجات (7/0 درصد) و حبوبات (6/0 درصد) مى‏باشد.

عمده محصولات زراعى استان، گندم و جو مى‏باشد که به دلیل وجود رودخانه‏هاى قمرود و قره چاى و آب فراوان آنها در اواخر زمستان و فصل بهار، کشت آنها از اهمیت خاص برخوردار است.

پنبه نیز از زراعت‏هاى قدیمى و بومى این شهرستان بوده و مزارع قدیمى اطراف شهر (که هم اکنون به واحدهاى مسکونى تبدیل شده) به کشت پنبه اختصاص داشته و یکى از مناطق پنبه‏کارى کشور محسوب مى‏گردیده است.

همچنین کشت یونجه نیز در اکثر روستاها متداول مى‏باشد. در مناطق جلگه‏اى به دلیل مساعد بودن هوا و مقاومت نسبتا خوب این محصول به شورى آب و خاک و قیمت مناسب محصول، از اهمیت خاصى برخوردار مى‏باشد.

جدول 1ـ2ـ برآورد سطح و تولید در هکتار محصولات زراعى استان قم سال زراعى 77ـ1376

نام محصولسطح (هکتار)تولید (تن)

غلات گندم1622754369

جو2232964293

ذرت دانه‏اى1050

جمع38566118662

حبوبات نخود12278

لوبیا233184

عدس42

جمع359265

محصولات صنعتى پنبه628113761

دانه‏هاى روغنى28495719

جمع913019480

سبزیجات سیب‏زمینى70478

پیاز54869

گوجه فرنگى62303

سایر سبزیجات2538140

جمع4399791

محصولات جالیزى خربزه10719987

هندوانه1951206

خیار86239

سایر محصولات جالیزى256136157

جمع391347590

نباتات علوفه‏اى یونجه801175381

سایر نباتات علوفه‏اى2839983

جمع829485364

جمع60701281151

مأخذ: آمارنامه کشاورزى سال زراعى 76ـ1377.

باغدارى از دیگر فعالیت‏هاى اقتصادى مردم استان قم مباشد. حدود 2/8056 هکتار از اراضى آبى این استان به صورت باغهاى پراکنده بوده که بیشتر از نوع قیصى، فندق، گلابى، گیلاس، آلو، انار، انجیر، گوجه و درختان میوه سردسیرى مى‏باشند.

باغ‏هاى میوه که اکثرا در مناطق کوهستانى بخشهاى کهک و خلجستان متمرکز بوده، به صورت قطعات کوچک در مجاور یکدیگر در هر روستا قرار دارد که عملیات باغدارى در آنها اکثرا توسط صاحبان باغ‏ها انجام مى‏شود.

باغ‏هاى میوه بخشهاى قمرود، حومه شهر و جعفرآباد و اراضى رودخانه اکثرا از نوع انار، انجیر، گوجه و تا حدودى درختان میوه دیگر از جمله انگور و پسته مى‏باشد.

از دیگر محصولات مهم این استان خصوصا شهر قم، محصول انار مى‏باشد ولى متأسفانه با گسترش شهر، تعداد زیادى از باغهاى انار که در حومه شهر بوده است طى سالهاى گذشته از بین رفته است و به مناطق مسکونى تبدیل گردیده است و باغهاى جدیدى نیز جایگزین آنها نگردیده است.

جدول 2ـ2ـ سطح زیرکشت، میزان تولید و عملکرد محصولات دائمى باغات استان: 1375

نام محصولسطح زیرکشت باغات (هکتار)میزان‏تولید نهالبارور (تن)

جمع1/200217/80562/56188

میوه‏جات هسته‏دار: (آلبالو، گیلاس، گوجه، هلو،05/19494/152327/11356 شفتالو، زردآلو، قیسى، شلیل، آلو قطره طلا)

میوه‏جات دانه‏دار: (گلابى، به، سیب، انار)03/1216/345589/31623

سایر میوه‏جات: (گردو، آلو و ...)02/168763/307604/13208

مأخذ: آمارنامه استان قم 1375، ص 157.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد