تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

موضوع تحقیق:((زراعت و باغداری در استان گیلان ))

موضوع تحقیق:((زراعت و باغداری  در استان گیلان ))

 




برای مشاهده به ادامه مطلب بروید


زراعت

کشاورزى مهمترین شاخص فعالیت اقتصادى در گیلان است و زندگى و معاش قشرهاى وسیعى از مردم گیلان به وسیله کشاورزى تأمین مى‏شود. هر چند گیلان سرزمینى حاصلخیز و مناسب فعالیتهاى کشاورزى شناخته شده است، اما شرایط محیطى از قبیل اقلیم، ارتفاع، جنس خاک و قابلیت دسترسى به آب در تمام نقاط یکسان نیست.

مهمترین کانونهاى فعالیت کشاورزى در گیلان نواحى جلگه‏اى و یا اراضى پست ساحلى هستند که در ارتفاعى کمتر از 100 متر از سطح دریاى آزاد قرار دارند. زمینهاى استان گیلان به سه بخش تقسیم مى‏شود:

الف) اراضى جلگه‏اى که داراى شرایط مناسب اقلیمى و دسترسى به آب کافى و محل کاشت محصولاتى مانند برنج، توتون، انواع سبزیجات، صیفى و مرکبات هستند.

ب) اراضى کوهپایه‏اى که پوشیده از جنگل هستند و به کشت چاى و یا درختان میوه اختصاص دارند.

ج) اراضى کوهستانى: در این زمینها عموما گندم، جو، گیاهان علوفه‏اى، و برخى گیاهان دارویى کشت مى‏شود.

سابقه کاشت برخى از محصولات کشاورزى در استان گیلان، همانند برنج به دوره هخامنشیان مى‏رسد و برخى دیگر از محصولات مانند چاى، نزدیک به یک قرن است که در استان کشت مى‏شود.

بر اساس آمار موجود در سال 1377، سطح زیر کشت محصولات سالانه در این استان 297 هزار هکتار بوده که 243 هزار هکتار آن کشت آبى و 54 هزار هکتار کشت دیم بوده است.

محصولات زراعى استان عبارتند از:

1ـ غلات

در سال زراعى 77ـ1376 سطح زیر کشت غلات در این استان 223702 هکتار بوده است که 200062 هکتار آن آبى و 23640 هکتار دیم بوده است. میزان تولید غلات در این سال 879091 تن بوده است.

مهمترین غلات این استان برنج، گندم و جو مى‏باشد سطح زیرکشت برنج در این سال زراعى در استان گیلان 194367 هکتار بوده و میزان تولید آن 841967 تن بوده است. استان گیلان با 6/31 درصد اراضى برنجکارى کشور در جایگاه دوم پس از مازندران قرار گرفته است.

سطح زیر کشت گندم در این سال 19669 هکتار بوده و میزان تولید آن 23091 تن بوده است.

سطح زیر کشت جو نیز 8096 هکتار بوده که میزان تولید آن 7832 تن بوده است.

ذرت نیز یکى از غلات این منطقه است که در سال زراعى 77ـ76 سطح زیر کشت آن 1570 هکتار و میزان تولیدش 6201 تن بوده است.

2ـ حبوبات

عمده‏ترین حبوباتى که در این استان کشت مى‏شوند عبارتند از: نخود، لوبیا، عدس در سال زراعى 77ـ76 سطح زیر کشت حبوبات در این استان 10321 هکتار و میزان تولید آن 13894 تن بوده است. از لحاظ سطح زیر کشت حبوبات این استان در جایگاه هیجدهم در کشور قرار دارد.

3ـ سبزیجات

سطح زیر کشت سبزیجات در این استان 7056 هکتار و میزان تولید آن 42494 تن بوده است. از لحاظ میزان تولید سبزیجات این استان در رتبه بیست و پنجم و از لحاظ سطح زیر کشت استان در جایگاه بیست و دوم قرار دارد.

4ـ محصولات صنعتى

در سال زراعى مذکور سطح زیر کشت محصولات صنعتى در این استان 5295 هکتار و میزان تولید آنها 1429 تن بوده است. از لحاظ میزان تولید این محصولات استان گیلان در جایگاه بیست و دوم و از لحاظ سطح زیر کشت در جایگاه بیستم در کشور قرار دارد.

5ـ محصولات جالیزى

مهمترین محصول جالیزى استان هندوانه است. سطح زیر کشت محصولات جالیزى در سال زراعى مذکور 5752 هکتار و میزان تولید این محصولات 116874 تن بوده است. از لحاظ میزان تولید محصولات جالیزى این استان در مرتبه 14 و از لحاظ سطح زیر کشت در مرتبه هفدهم قرار گرفته است.

6ـ نباتات علوفه‏اى

در سال زراعى 77ـ1376 سطح زیر کشت نباتات علوفه‏اى در استان گیلان 5695 هکتار و میزان تولید این محصولات 64638 تن بوده است. از لحاظ تولید این محصولات، استان گیلان در کل کشور در جایگاه بیست و دوم و از لحاظ سطح زیر کشت نیز در جایگاه بیست و دوم در کشور قرار دارد.

باغدارى

باغدارى یکى از فعالیتهاى نسبتا گسترده بخش کشاورزى در استان گیلان، پس از زراعت است و بخش وسیعى از اراضى استان به کشت مرکبات، زیتون، گردو، فندق و سایر میوه‏ها اختصاص دارد. هم اکنون 7296 هکتار از اراضى به کشت مرکبات و تولید سالیانه آن 105400 تن مى‏باشد که علاوه بر مصرف استان به سایر شهرها و خارج از کشور نیز صادر مى‏شود.

شهرستان رودسر مهمترین منطقه باغدارى در استان گیلان است. پس از مرکبات، زیتون یکى از محصولات عمده استان محسوب مى‏گردد.

شهرستان رودبار قطب کاشت و بهره‏ورى زیتون در استان بلکه، کشور است و بیش از 83 درصد زیتون کشور در رودبار برداشت مى‏شود.

استان گیلان با دارا بودن 85/4 درصد باغهاى کل کشور یکى از مهمترین تولید کنندگان محصولات دایمى در کشور مى‏باشد. از لحاظ میزان تولید محصولات دائمى این استان در جایگاه دهم و از لحاظ سطح زیر کشت در جایگاه پنجم قرار دارد.

در سال 1377 سطح زیر کشت درختان باور 93445 هکتار بوده است که از این باغات 398949 تن محصول به عمل آمده است.

مهمترین محصولات دائمى استان عبارتند از:

میوه‏هاى دانه‏دار شامل سیب و گلابى و به که در سال 1377 حدود 883 هکتار از اراضى استان زیر کشت درختان بارور این محصولات بوده است و از آنها 4497 تن محصول برداشت شده است.

میوه‏هاى هسته دار مثل هلو، زردآلو، قیسى، گیلاس، آلو که سطح زیر کشت درختان بارور این محصولات در گیلان 2258 هکتار و میزان تولید آنها 1985 تن بوده است.

میوه‏هاى دانه ریز مثل انگور و توت 136 هکتار از اراضى استان را اشغال نموده‏اند که 119 هکتار آنها بارور بوده و میزان محصول آنها 520 تن بوده است.

میوه‏هاى خشک مثل گردو، فندق و پسته دیم و سنجد حدود 8317 هکتار از درختان بارور استان را به خود اختصاص داده و میزان تولید آنها 9887 تن بوده است.

سطح زیر کشت باغات بارور دیگر محصولات سردسیر (ازگیل و زالزالک) 269 هکتار و میزان تولید آنها 1164 تن بوده است.

میوه‏هاى نیمه گرمسیرى مثل پرتقال، نارنگى، لیموترش و شیرین، انار، انجیر، زیتون و کیوى از دیگر محصولات دائمى استان بوده که در سال 1377 سطح زیرکشت درختان بارور این محصولات 40657 هکتار بوده که 370907 تن محصول از آنها بدست آمده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد