تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

موضوع تحقیق:(( زندگی جانوری در استان آذر بایجان شرقی))

موضوع تحقیق:(( زندگی جانوری در استان آذر بایجان شرقی))

 




برای مشاهده به ادامه مطلب بروید

با توجه به شرایط جغرافیایى منطقه انواع جانوران در محدوده استان آذربایجان شرقى زندگى مى‏کنند که عبارتند از: خرس، گرگ، خوک، روباه، خرگوش و موش.

از پرندگان: کبک، اردک، غاز وحشى، قرقاول، مرغ وحشى و فاخته.

از پرندگان مهاجر: پلیکان سفید، فلامینگو، تنجه، کالایى، مرغ ماهى‏خوار، لک‏لک، حواصیل، قو در کنار رودخانه‏ها و دریاچه‏ها دیده مى‏شود.

علاوه بر اینها در ارتفاعات مهم منطقه از جمله سهند و بزقوش و قره داغ: قوچ و میش، بز وحشى، کل بز، کبک درى، خرس، پلنگ، آهو و عقاب و از خزندگان انواع مارهاى سمى و سوسمار در جنگل‏ها و نواحى کوهستانى زندگى مى‏کنند.

در این استان یک منطقه حفاظت شده، یک منطقه پناهگاه حیات وحش و سه منطقه شکار و صید ممنوع به شرح زیر وجود دارد:

ـ منطقه حفاظت شده ارسباران

این منطقه با وسعت 72460 هکتار در شمال استان قرار گرفته و در بین سه رودخانه مهم ارس، کلیبر چاى و ایلگنه چاى محصور گردیده است، به علت غناى طبیعى و وجود سیستم‏هاى حیاتى متنوع، منطقه حفاظت شده ارسباران در زمره 243 منطقه بین المللى به عنوان ذخیره‏گاه بیوسفر در برنامه انسان و کره مسکون سازمان ملل به ثبت رسیده است.

این منطقه که قسمتهایى از جنگل‏هاى موسوم به قره داغ را در بر گرفته است، از تنوع زیستگاهى و ژنتیکى قابل توجهى برخوردار بوده و زیستگاه منحصر به فرد گونه‏هاى جانورى و گیاهى است. از آن جمله سیاه خروس قفقازى را مى‏توان نام برد که در بخش کوچکى از زیستگاه کلن واقع در جنوب غربى منطقه زندگى مى‏نماید.

ـ منطقه پناهگاه حیات وحش کیامکى

این منطقه با وسعت 84400 هکتار در شمال شهرستان مرند و در امتداد رودخانه مرزى ارس قرار گرفته است.

منطقه کیامکى به علت داشتن شرایط خاص زیستگاهى و به منظور حفظ فون و فلور و ویژگى‏هاى طبیعى تحت حفاظت قرار گرفته است.

ـ منطقه شکار و صید ممنوع قره قشلاق

این منطقه با وسعت 48000 هکتار در اراضى حاشیه جنوب شرقى دریاچه ارومیه و در مصب رودخانه زرینه رود قرار گرفته است. این رودخانه که یکى از مهمترین رودخانه‏هاى تأمین کننده آب دریاچه ارومیه مى‏باشد با داشتن آب شیرین در اراضى وسیع و کم شیبى در حاشیه دریاچه ارومیه پخش شده و تلاقى آن با آب شور دریاچه موجب شکل گیرى زیستگاه‏هاى بسیار مناسبى براى زندگى تعداد کثیرى از انواع پرندگان مهاجر آبزى و کنار آبزى گردیده است که اکثرا جهت گذراندن زمستان و بخشى نیز به منظور زاد آورى به این منطقه مهاجرت مى‏نمایند.

منطقه قره قشلاق یکى از تعداد قلیلى از مناطق تحت نظر سازمان حفاظت محیط زیست استان مى‏باشد که گونه کمیاب میش مرغ در آن زندگى و زادآورى مى‏کنند.

به دلیل همجوارى این منطقه با پارک ملى دریاچه ارومیه، ارتباط اکولوژیک برقرار بوده و اکثر گونه‏هاى پرنده موجود در پارک ملى جهت تغذیه از این منطقه نیز استفاده مى‏نمایند.

در سال‏هاى گذشته به علت وجود آلودگى‏هاى مختلف که از طریق رودخانه زرینه به این تالاب منتقل شده است و سایر عوامل دیگر پدیده مرگ و میر پرندگان را در این تالاب به وجود آمده است.

ـ منطقه ممنوعه جزیره اسلامى

این منطقه با وسعت 23000 هکتار در غرب استان و در مسیر راه دسترسى به شهرستان ارومیه قرار گرفته است. وجود کوهستان‏هاى صخره‏اى و بلند در کنار تپه ماهورها و اراضى کم شیب ساحلى زیستگاه‏هاى مناسبى را براى زندگى تعدادى از گونه‏هاى پستاندار کوه‏زى نظیر قوچ و میش، کل و بز و همچنین انواع پرندگان خشکى‏زى و آبزى را همزمان فراهم نموده است. در این منطقه آثارى از جنگل‏هاى بنه، بادام وحشى و ارس را مى‏توان مشاهده کرد.

همچنین وجود چشمه‏سارهاى متعدد در نقاط مختلف و چشم اندازهاى بدیع و امکانات مختلف کوهنوردى و مشاهده گونه‏هاى حیات وحش در ارتفاعات از جمله زمینه‏هاى مناسب تفرجگاهى این شبه جزیره را تشکیل مى‏دهد.

ـ تالاب قوریگل

این منطقه با وسعت حدود 200 هکتار در 45 کیلومترى شرق تبریز و در کنار جاده ترانزیتى تبریز ـ تهران واقع شده است. تالاب قوریگل به دلیل وضعیت خاص اکولوژیک به عنوان یک تالاب بین المللى به ثبت رسیده است.

گونه‏هاى کثیرى از انواع پرندگان آبزى از جمله گونه کمیاب اردک سر سفید جهت زادآورى و گذراندن تابستان به این تالاب مهاجرت مى‏نمایند.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد