تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

موضوع تحقیق:(( زندگی جانوری در استان سمنان))

موضوع تحقیق:(( زندگی جانوری در استان سمنان))

 




برای مشاهده به ادامه مطلب بروید

استان سمنان به دلیل داشتن موقعیت و امکانات مناسب طبیعى و وسعت کافى، جایگاه مناسبى براى حیات انواع وحوش به شمار مى‏آید، چرا که در قسمتهاى شمالى استان منطقه جنگلى، کوهستانى و سردسیر با بارندگى نسبتا زیاد و پوشش گیاهى خوب و در قسمتهاى میانى، منطقه دشتى با بارندگى کمتر نسبت به شمال استان ولیکن با پوشش گیاهى نسبتا خوب و در قسمت جنوبى آن کویر نمک با بارندگى بسیار کم و عدم پوشش گیاهى مناسب، قرار دارد.

با توجه به تنوع آب و هوایى استان مى‏توان انواع حیوانات وحشى کمیاب، پرندگان، خزندگان و پستانداران را به صورت پراکنده در قسمتهاى شمالى (کوهستانى) و قسمتهاى میانى (دشتى) و قسمتهاى جنوبى (کویرى) مشاهده نمود.

گونه‏هاى مختلف جانورى اعم از پرندگان، پستانداران، خزندگان و آبزیان که در سطح استان مشاهده مى‏شوند، عبارتند از: کل، بز، میش، گورخر، یوزپلنگ، پلنگ، آهو، جبیر، شوکا، مرال (گاوکوهى)، خرس، سمور، موش خرما، گربه وحشى، گرگ، روباه، کفتار، خوک وحشى، خرگوش، تشى، گورکن، کرکس، باز، عقاب، شاهین، دلیجه، حواصیل، تیهو، مرغابى، غاز، آنقوت، باقرقره، لک لک، جوجه خور، سارکپه، نوک دراز، ابیا، توکا، فاخته، بلدرچین، دارکوب، کاکلى، قمرى، چنگر، ماهى قزل‏آلا، ماهى سیاه، و ...

از گونه‏هاى جانورى فوق که در سطح استان مشاهده گردیده‏اند مقدارى از قبیل: کل، بز، میش، قوچ، پلنگ، خرس قهوه‏اى، خوک وحشى، کبک، تیهو، عقاب، کرکس، و ... در مناطق کوهستانى دشتى استان (نوار میانى) و مقدارى نیز نظیر گورخر یا جبیر، یوزپلنگ و خزندگان در مناطق جنوبى و کویرى استان که محیطهاى مناسبى جهت زیست آنها مى‏باشند، ادامه حیات مى‏دهند.

در اینجا لازم به یادآورى است که در استان سمنان سه منطقه حفاظت شده وجود داشته که در این مناطق از لحاظ ضرورت حفظ و تکثیر نسل جانوران وحشى با حفظ و احیاء رستنیها و وضع طبیعى آنها داراى اهمیت خاصى بوده و تحت حفاظت قرار گرفته‏اند.

این شش منطقه عبارتند از:

1ـ منطقه حفاظت شده خوش ییلاق واقع در شمال شرقى شهرستان شاهرود.

2ـ منطقه حفاظت شده پرور واقع در شمال شهرستان سمنان.

3ـ منطقه حفاظت شده توران واقع در جنوب شرقى شهرستان شاهرود.

منطقه حفاظت شده خوارتوران از نظر وسعت، بزرگترین منطقه حفاظت شده ایران به حساب مى‏آید.

4ـ منطقه شکار ممنوع خنار واقع در شهرستان سمنان ـ گرمسار.

5ـ منطقه شکار ممنوع سفیدکوه آرسک واقع در شهرستان دامغان.

6ـ منطقه شکار ممنوع تپال واقع در شهرستان شاهرود.

علاوه بر آن، این منطقه با توجه به حیات وحش موجود در آن، همواره در مد نظر بوده است.

اهمیت این منطقه دلیل وجود نوعى گورخر معروف به «گورخر ایرانى» است که چه از نظر تعداد و چه از نظر نوع گونه، نه تنها در ایران منحصر به فرد مى‏باشد، بلکه در جهان نیز نمونه است.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد