تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

موضوع تحقیق :(( منابع آب استان مر کزی))

موضوع تحقیق :(( منابع آب استان مر کزی))

 


برای مشاهده به ادامه مطلب بروید

بر اساس مطالعات انجام شده، در حال حاضر مقدار آبى که از طریق رودخانه‏ها، قناتها، چشمه‏سارها، چاه‏هاى عمیق و نیمه عمیق به دست مى‏آید، حدود 2/4 میلیارد متر مکعب مى‏باشد، ولى تنها 50 درصد آن در امور کشاورزى و موارد دیگر مورد استفاده قرار مى‏گیرد و بقیه به علت تبخیر و هرز رفتن از بین مى‏رود.

از چشمه‏هاى پر آب موجود در استان مرکزى: چشمه عمارت، چشمه عباس آباد سربند، چشمه پنجه على، چشمه اسکان، چشمه انجدان، چشمه محلات و چشمه بالقلو را مى‏توان نام برد.

آبهاى سطحى (رودها)

رودخانه‏هاى جارى در سطح استان مرکزى که داراى میزان آبدهى متفاوت و متغیر در طول سال مى‏باشند، از منابع مهم آب این استان بوده و آبدهى آنها سالانه حدود 2 میلیارد متر مکعب برآورد شده است.

مهمترین آنها عبارتند از:

ـ رودخانه قره چاى

شاخه اصلى آن از سرابهاى هفته و عمارت، عباس آباد، پنجعلى، از جنوب غربى و جنوب منطقه اراک یعنى سربند و کزاز، سرچشمه گرفته و در محلى به نام پل دوآب رودخانه شراء را تشکیل مى‏دهد. این رودخانه پس از گذشتن از دره دشت شراء به رودخانه قره چاى وارد شده و در سد غدیر جمع شده و بعد از گذشتن از دشت ساوه به رودخانه قمرود پیوسته و نهایتا به حوض سلطان منتهى مى‏شود. طول این رودخانه 540 کیلومتر و حوضه آبگیر آن 18000 کیلومترمربع است. نام‏هاى دیگر این رودخانه قره سو، زرّین رود، شراء و چراء مى‏باشد.

ـ قمرود

سرچشمه اصلى این رودخانه از کوههاى لرستان و خوانسار و گلپایگان است و شاخه‏هاى اصلى آن، غرقاب و دربند نام دارند. در خمین نیز شعبه‏اى به آن اضافه شده و بعد از گذشتن از جنوب محلات در نزدیکى دلیجان به نیزار مى‏رسد و به طرف شمال شرقى منحرف مى‏شود.

سپس از وسط شهر قم گذشته، در ناحیه پل دلاک با قره‏چاى یکى مى‏شود و به مسیله مى‏ریزد. طول این رودخانه از سرچشمه تا انتها 288 کیلومتر است. نام دیگر این رود «اناربار» است.

ـ رود قره کهریز (کرهرود)

این رودخانه از کوههاى قره کهریز سرچشمه گرفته پس از مشروب کردن تعدادى از روستاهاى نزدیک شهر اراک و گذشتن از غرب آن به کویر میقان مى‏ریزد. این رود فصلى است و در تابستان خشک مى‏شود.

ـ رود شهراب

از کوههاى تفرش سرچشمه مى‏گیرد و پس از مشروب کردن چند قریه (در بهار که آب آن زیاد است) مازاد آن به کویر میقان مى‏ریزد.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد