تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

موضوع تحقیق:((نا همواری های استان آذر بایجان شرقی))

موضوع تحقیق:((نا همواری های استان آذر بایجان شرقی))




برای مشاهد به ادامه مطلب بروید

1ـ ارتفاعات

قره داغ

جبال قره داغ (ارسباران) یا قرچه داغ که شمالى‏ترین رشته‏هاى موازى مرزهاى ایران است به طول 220 کیلومتر از جبال آرارات شروع شده و تا کوهستان طالش در شرق استان ادامه دارد.

پهناى آن بین 30 تا 65 کیلومتر متغیر است و بلندترین قله آن نشان کوه به ارتفاع 3660 متر مى‏باشد.

میشو داغ و مورو داغ

این کوهها در امتداد ارتفاعات قره داغ و در جنوب و جنوب غربى شهرستان مرند (22 کیلومترى جنوب غربى مرند) و در شمال دریاچه ارومیه در جهت شرقى و غربى کشیده شده و حداکثر ارتفاع آن در علمدار 3155 متر است.

گردنه معروف یام، در دامنه شمال شرقى این کوهستان بر سر راه تبریز ـ مرند قرار دارد که دامنه‏هاى آن در تابستان سرسبز و محل تفریح مردم این ناحیه و در زمستان نیز محل مناسبى براى اسکى بازان است. این کوه‏ها در محلى به نام صوفیان توسط تپه ماهورهایى به توده کوهستانى مورو داغ، ارتباط پیدا مى‏کند که بلندترین نقطه آن 2210 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

بز غوش

این کوهها با 3302 متر ارتفاع در 21 کیلومترى جنوب غربى و در قسمت جنوبى سبلان قرار دارد و تا حدود دریاچه ارومیه کشیده شده که به قلّه آتشفشانى سهند ختم مى‏شود.

عون بن على

این کوه که ظاهرا منفرد است، در حقیقت دنباله جبال بزغوش مى‏باشد که در شمال تبریز واقع شده است. این کوه 1800 متر ارتفاع دارد و چون مقبره شاهزاده عون بن على از اولاد حضرت على علیه‏السلام در آن واقع است، به این نام معروف شده است. سهند

کوه آتشفشانى سهند در مرکز آذربایجان و در 43 کیلومترى جنوب تبریز واقع شده که حدود 75 کیلومتر طول دارد، و شعب رود قزل اوزن از آن سرچشمه مى‏گیرند. مخروط آتشفشانى سهند از سه قله که در امتداد یکدیگر قرار گرفته‏اند، تشکیل شده که بلندترین آن قله سهند مرکزى به ارتفاع 3710 متر مى‏باشد.

قافلان کوه

این کوه در جنوب و جنوب شرقى شهرستان میانه قرار دارد. قافلان کوه در جنوب میانه توسط رود قزل اوزن به دو ضلع جدا از هم تقسیم مى‏شود. ضلع شرقى به سوى منجیل و ضلع غربى به طرف شهرستان سقز ادامه مى‏یابد. به منظور امتداد راه شوسه و راه‏آهن، در دل این کوه تونل‏هاى متعددى حفر گردیده که بزرگترین آن 1100 متر طول دارد.

2ـ دشت‏ها و جلگه‏ها

با اینکه آذربایجان منطقه کوهستانى است، ولى در نواحى کم وسعت، زمینهاى نسبتا هموارى دیده مى‏شود. این اراضى که غالبا از مواد آبرفتى و رسوبى تشکیل شده است، استعداد کشاورزى زیادى دارند که بیشتر در میان کوهها محاصره شده‏اند. جلگه تبریز که در مرکز استان قرار دارد با شیب ملایمى تا کنار دریاى ارومیه ادامه مى‏یابد. سایر جلگه‏هاى این استان عبارتند از: جلگه مرند، سراب و مراغه.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد