تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

موضوع تحقیق:((نا همواری های استان کهگیلویه و بویر احمد))

موضوع تحقیق:((نا همواری های استان کهگیلویه و بویر احمد))



برای مشاهد به ادامه مطلب بروید

ناهموارى‏هاى منطقه

 

استان کهگیلویه و بویراحمد به سبب واقع شدن در امتداد سلسله جبال زاگرس، داراى گردنه‏هاى متعدد و صعب العبور بوده، به طورى که 54 مساحت آن را ناهموارى‏ها تشکیل داده است. مجموع کوه‏هاى این استان از سلسله جبال زاگرس مى‏باشد. این رشته کوه‏ها در حدود استان قدیم ارّجان و کهگیلویه به دو بخش زیر کوه و پشتکوه تقسیم مى‏شود.

 

هر بخش از این سلسله جبال در ناحیه‏اى که هست اسم سرزمین یا ولایتى را به خود اختصاص مى‏دهد.

 

این استان از پنج رشته بزرگ تشکیل مى‏شوند، که علاوه بر این رشته‏ها، بریدگیها و مقطع‏هایى کوچک یا بزرگ به اسم «کوه» نامیده مى‏شوند. ارتفاعات مهم استان کهگیلویه و بویراحمد به شرح زیر مى‏باشد:

 

کوه دینار (دنا)

 

بزرگترین کوه از سلسله جبال زاگرس در استان کهگیلویه و بویراحمد است. دینار یا دنا کوهستانى است واقع در بین شهرستان‏هاى بروجن، بویراحمد سردسیر و سمیرم، به وسعت 2200 کیلومتر مربع مرکب از کوه‏هاى چالدبر، لوکوره، چشمه چادسینه، میمند، کره، زنگویى، مل، کمر قبله، تل بیل کنى، وهاى، کاندانه، هچال، آب نهر، دومازه، چال کلاغ، چشمه نوول، بورگلى، طاسک و هشار که بلندترین قله آن به نام دینار یا دنا به ارتفاع 4409 متر در 35 کیلومترى شمال غربى یاسوج واقع شده است.

 

دامنه‏هاى جنوبى و جنوب غربى این کوهستان تا دره رودخانه بشار گسترده شده و دامنه‏هاى شمالى به دره رودخانه مار بر متصل مى‏گردد و دامنه غربى به رودخانه خرسان یا تنگ اندوهى محدود مى‏شود و دامنه‏هاى غربى به دره رود مهریان و سرچشمه‏هاى رود ماربرو راه اتومبیل رو اردکان به یاسوج و مناطق مورسیب، جدول نو و دز کرد منتهى مى‏گردد.

 

این کوهستان از قلل مهم تشکیل یافته که معروفترین آنها عبارتند از: حوض دال، سى چرنى، بن روبا 4000 متر، ماش، کبیرى، برج آسمانى، بورگل کردل‏ها، قاش مستان با 4460 متر، کل خرمن، زنگویى، قلم پل سفید و خرسان.

 

ارتفاعات نیر یا کوه نور

 

این کوه محل ییلاق طوایف زیلائى قدیم (نوئى) و تامرادى و سادات شیخ هابیلى است. وسعت طولى آن حدود ده کیلومتر است. با توجه به اینکه در ناحیه سردسیر واقع شده است اوضاع طبیعى آن مشابه وضع طبیعى کوه دناست.

 

کوه هامى

 

کوه هامى در 18 کیلومترى شمال شرقى روستاى دو گنبدان و در شرق روستاى کهریز شهرستان گچساران واقع شده است. این کوه حدود 3172 متر ارتفاع دارد و آب ریگون، آب دیل و رودخانه‏هاى شاه بهرام، روبا شستى و جنگلى از این کوه سرچشمه مى‏گیرد. این کوه از دره خیر آباد واقع در شمال روستاى ناز مکان شروع شده و به سوى جنوب شرقى جاده نور آباد ـ دو گنبدان ادامه مى‏یابد. طول این کوه از شمال غربى تا جنوب شرقى به طول 54 کیلومتر کشیده شده و جزء کوهستان زاگرس به شمار مى‏رود.

 

کوه نیل

 

کوه نیل در 30 کیلومترى شمال شرقى دهدشت و شرق روستاى آب ماهى شهرستان کهگیلویه قرار گرفته است. این کوه در حدود 3145 متر ارتفاع دارد.

 

رودخانه‏هاى تفار، آب اسبکى، مارون و لوداب از آن سرچشمه مى‏گیرند. این کوه از دره رودخانه ماران واقع در شرق روستاى اندرون شروع شده و تا راه روستایى دهدشت به لوداب از شمال غربى به سوى جنوب غربى به طول 43 کیلومتر و با عرض بین 10 تا 15 کیلومتر کشیده شده و دامنه‏هاى آن را جنگل‏هاى بلوط پوشانیده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد