تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

موضوع تحقیق:((نا همواری های استان گلستان))

موضوع تحقیق:((نا همواری های استان گلستان))




برای مشاهد به ادامه مطلب بروید

ناهموارى‏ها

 

1ـ کوه‏ها

 

قسمت جنوبى و شرقى این استان کوهستانى بوده و قسمت شمالى آن جلگه‏اى مى‏باشد. شیب منطقه به طرف استان خراسان بوده و به تدریج به ارتفاعات قسمت غرب استان خراسان منتهى مى‏گردد.

 

کوه‏هاى این منطقه به طور موازى و جهت آنها تقریبا شرقى ـ غربى بوده و دنباله سلسله جبال البرز مى‏باشد.

 

رشته کوه‏هاى سلسله جبال البرز شرقى، شامل کوه‏هاى هزار جریب و سدن رستاق و فیروزکوه مى‏شود، در منطقه هزار جریب و سدن رستاق به کوه‏هاى آلاداغ و بینالود و هزارمسجد در استان خراسان مى‏پیوندد.

 

مهمترین کوه‏هاى این منطقه عبارتند از: شاه کوه، سیاه مرز کوه، چاه بید، قلعه موران و کور خود.

 

رشته‏هاى شاه کوه با نام‏هاى مختلف قزاق، حاجى آباد، زیارت کله چال، تالود، بند کوه، غل ییلاق و مازیکش نامیده مى‏شوند و شامل شاه کوه بالا و شاه کوه پایین مى‏باشد. مهمترین قله‏هاى این قسمت قله چالویى به ارتفاع 3750 متر مى‏باشد. قلل مضرّس این قسمت غالبا پوشیده از برف و دامنه‏هاى آن مه آلود است.

 

کوه وج متو و جمالو با 2758 متر ارتفاع جنوبى‏ترین قلل شاه کوه به شمار مى‏رود که مسلط بر تاش و صحراى بسطام مى‏باشند. کوه‏هاى دیگر این ناحیه شمشیر بر و قزلق با 2850 متر، گز داغ و صندوقه یا گچیات، قله خوش ییلاق به ارتفاع 2802 متر، کوه چاه بید در غرب جاجرم به ارتفاع 1833 متر، کوه کورخود در شرق گنبد به ارتفاع 2819 متر، سالوک در شمال شرقى جاجرم به ارتفاع 2670 متر را مى‏توان نام برد.

 

در قسمت شمال شرقى گنبد بین رودهاى اترک و گرگان رود کوه‏هاى کم ارتفاعى چون گلیجه داغ، نارلى داغ، گوگچه و حالت نبى وجود دارد. مرتفع‏ترین قله‏هاى این کوه‏ها به ارتفاع 712 متر در شمال گچیک و 922 متر در شمال قلیچ و 908 متر در جنوب مراوه تپه است.

 

2ـ دشت‏ها

 

بخش شمالى استان گلستان به ویژه شمال شرقى آن دشتى است وسیع که هر چه از غرب به سمت شرق پیش مى‏رود خشک‏تر شده و از سبزى آن کاسته مى‏شود به گونه‏اى که در حد فاصل مرز استان گلستان و خراسان و کشور ترکمنستان حالت نیمه کویرى پیدا مى‏کند و زمین‏ها ماسه‏اى رها شده خشک چشم بیننده را مى‏آزارد.

 

دشت‏هاى منطقه گنبد کاووس و مینودشت تا مرز ترکمنستان بسیار وسیع و روستاها پراکنده و کشاورزى کم رونقى در آن جریان دارد. بخش مراوه تپه، داشلى برون، سواحل اترک، فضاها و دشت‏هاى ساحلى خلیج گرگان و دشت‏هاى اطراف گنبد کاووس مناطق پست استان بوده که از سایر مناطق استان بسیار خشک‏تر هستند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد