تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

موضوع تحقیق:(( آب وهوا ی اردبیل))


موضوع تحقیق:(( آب وهوا ی اردبیل))

 




برای مشاهده به ادامه مطلب بروید

به طور کلى سه جریان هوایى با خصوصیات متفاوت، اقلیم و آب و هواى استان را تحت تأثیر خود قرار مى‏دهند:

 

1ـ جریان مدیترانه‏اى

 

این جریان با ماهیت معتدل و بحرى از طرف غرب، استان اردبیل و دیگر نواحى کشور را متأثر مى‏سازد. این جریان منشأ قسمت اعظم نزولات جوى ایران مى‏باشد و ورود آن به منطقه با تعدیل درجه حرارت و رطوبت هوا همراه است.

 

2ـ جریان هوایى سیبرى آسیاى مرکزى

 

این جریان ماهیتى برى و سرد دارد و از سمت شمال و شمال شرق (پس از عبور دریاى خزر و جذب رطوبت آن)، استان را تحت تأثیر قرار مى‏دهد.

 

ورود این جریان هوایى در نواحى شمالى و مرکزى و جنوبى استان با سرما و افزایش میزان رطوبت هوا همراه است و در مناطق دیگر و به ویژه مناطق مرتفع، سرما و یخبندانى خشک را سبب مى‏شود. جریان هوایى سیبرى در تابستان باعث کاهش شدت گرما و خنک شدن هوا مى‏گردد.

 

3ـ جریان هوایى اطلس شمالى یا اسکاندیناوى

 

این جریان داراى ماهیتى سرد بحرى مى‏باشد. با وجود اینکه این جریان قسمت اعظم بخارات خود را در سراسر اروپا و روسیه برجاى مى‏گذارد، ولى در استان نیز ورود این جریان از سمت شمال و شمال غرب با سرماى شدید و بارش برف سنگین همراه است.

 

از جمله عوامل مؤثر بر آب و هواى استان اردبیل، وجود دریاى خزر در شرق استان مى‏باشد، که علاوه بر برخوردار کردن منطقه از رطوبت خود، عامل تعدیل درجه حرارت نیز مى‏باشد.

 

در پهنه استان اردبیل به جز اقلیم صحرائى، دیگر انواع آب و هوا نیز به چشم مى‏خورد که از آن جمله اقلیم خشک سرد و نیمه خشک سرد، مى‏باشد، که مقدار رطوبت در اقلیم خشک سرد 15 الى 30 درصد و در اقلیم نیمه خشک سرد 20 الى 50 درصد، و مقدار معدل حداقل درجه حرارت روزانه سردترین ماه در این دو اقلیم 5 تا 14 درجه سانتى‏گراد زیر صفر است.

 

قسمتى از شهرستانهاى اردبیل، مشگین شهر و خلخال نیز داراى اقلیم نیمه مرطوب سرد مى‏باشد، که در این نوع اقلیم مقدار رطوبت از 40 تا 80 درصد و مقدار معدل حداقل درجه حرارت روزانه سردترین ماه از صفر تا 7 درجه سانتى‏گراد زیر صفر مى‏باشد.

 

همچنین قسمت شمالى استان یعنى شهرستانهاى پارس آباد، بیله سوار و مغان داراى اقلیم نیمه خشک معتدل مى‏باشد، ولى دامنه تغییرات مقادیر عوامل آب و هوایى، اقلیم این منطقه را نیز تا حدودى به سردى متمایل مى‏کند.

 

با وجود شدت سرما و ثبت برودت‏هاى کمتر از 30ـ درجه سانتى‏گراد در ایستگاههاى هواشناسى مرتفع، درجه حرارتهاى بالاى 40 درجه سانتى‏گراد نیز در گرمترین ساعات روز ماههاى گرم تابستان، در داده‏هاى برخى از ایستگاهها چون پارس آباد قابل رؤیت است.

 

دامنه نوسان بین معدل حداقل و حداکثر درجه حرارت سردترین و گرمترین ماه سال یک منطقه در حدود 40 درجه سانتى‏گراد مى‏باشد.

 

میانگین دماى روزانه نیز در بین ایستگاههاى استان 5/6 تا 15 درجه سانتى‏گراد است که بر اساس داده‏هاى این ایستگاه‏ها، نواحى پست دره رود ارس و دشت مغان گرمترین و ارتفاعات دامنه‏هاى سبلان سردترین مناطق استان محسوب مى‏شوند.

 

میزان نزولات جوى در استان به طور متوسط از 250 الى 600 میلى‏متر در نوسان مى‏باشد. فصول بهار و زمستان، فصول بارندگى منطقه محسوب مى‏شوند و بیشترین شدت بارندگى در بهار مشاهده مى‏شود.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد