موضوع تحقیق:(( آب وهوا ی قم))
برای مشاهده به ادامه مطلب بروید
استان قم که در غرب منطقه مرکزى ایران قرار گرفته، به علت ارتفاع کم از سطح دریا و مجاورت با کویر، تابستانى گرم و خشک و زمستانى معتدل دارد. کمترین دماى سالانه در ایستگاه قم 12- درجه سانتىگراد (در بهمن ماه) و در ایستگاه عباس آباد قم 30- درجه سانتىگراد (در اسفند ماه) و بیشترین دماى سالانه در ایستگاه قم 45 درجه سانتىگراد (در تیر و مرداد) و در ایستگاه عباس آباد 5/41 درجه سانتىگراد (در تیر ماه) بوده است. با توجه به عوامل مؤثّر بر اقلیم و عناصر آب و هوایى استان قم، به طور کلّى سه نوع آب و هوا را مىتوان به شرح زیر در سطح استان مشخص نمود:
1ـ آب و هواى کوهستانى
این نوع آب و هوا در نواحى غربى و جنوبى استان در ارتفاعات بالاتر از 1500 مترى دیده مىشود و به دو نوع معتدل و سرد کوهستانى تقسیم مىشود، که سرد کوهستانى بر قلههاى بیش از 3000 متر استان منطبق است.
2ـ آب و هواى نیمه بیابانى
آب و هواى نیمه بیابانى بر نواحى کوهپایهاى و دشتهاى استان از جمله دشت قم منطبق است که داراى تابستانهاى گرم و خشک و زمستانهاى سرد مىباشد.
3ـ آب و هواى گرم و خشک بیابانى
این نوع آب و هوا در شرق استان و در سواحل دریاچه نمک وجود دارد که داراى تابستانهاى بسیار گرم و خشک و زمستانهاى سرد و خشک مىباشد. کمى بارش (کمتر از 100 میلیمتر) و شدت تبخیر و دما در تابستان از ویژگىهاى برجسته آن است.
هر قدر از غرب به شرق و از جنوب به شمال حرکت مىکنیم از مقدار بارش کاسته مىشود. در حالى که در پستترین نقطه استان (در نوحى ساحلى دریاچه نمک) کمتر از 100 میلىمتر بارندگى در سال داریم، در ارتفاعات جنوب و جنوب غربى بارندگى به بیش از 450 میلىمتر مىرسد.
فصل بارش بیشتر در این مناطق، در فصل زمستان و پاییز و به صورت برف است. متوسط بارندگى در استان طبق گزارش سازمان هواشناسى 4/138 میلىمتر در سال مىباشد.
در بین نواحى کوهستانى و کوهپایهاى استان نسیم کوه به دره و بالعکس جریان دارد و جنبه محلى دارد، به طورى که جهت نسیم از ارتفاعات در روز به سمت دره و در شب به طرف ارتفاعات مىباشد.