تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

تحقیق جغرافیا دوم دبیرستان

سید محمد حسین هاشمی

موضوع تحقیق:(( آب وهوا ی گیلان))


موضوع تحقیق:(( آب وهوا ی گیلان))

 




برای مشاهده به ادامه مطلب بروید

پیشینه هواشناسى در گیلان بالغ بر نیم قرن است. اولین مشاهدات هواشناسى به وسیله کارمندان شیلات بندر انزلى با همکارى همسایه شمالى آغاز گردید و در سال 1355 ه .ش ایستگاه هواشناسى با تجهیزات کافى در انزلى تأسیس شد.

 

گیلان بر اساس تقسیمات برخى از کارشناسان هواشناسى گیلان داراى چهار نوع آب و هوا به شرح زیر است:

 

1ـ آب و هواى معتدل مرطوب

 

این آب و هوا شامل تمام بخش‏هاى جلگه‏اى و کم ارتفاع ساحلى استان گیلان، از رودسر تا هشتپر مى‏باشد و حد جنوبى آن امامزاده هاشم است.

 

مشخصه اصلى این نوع آب و هوا این است که میزان متوسط درجه حرارت در سردترین ماه سال بین 18 درجه سانتیگراد و 3 درجه زیر صفر و در گرمترین ماه سال از 22 درجه سانتیگراد تجاوز مى‏کند. حداکثر بارندگى این نواحى در فصل پائیز است.

 

2ـ آب و هواى بحرالرومى

 

این نوع آب و هوا شامل نوارى از اراضى استان گیلان مى‏گردد که در فاصله بین جلگه‏هاى پست ساحلى و ارتفاع 1000 تا 1500 متر از سطح دریا قرار گرفته است. مشخصه این نوع آب و هوا اعتدال گرماى سال و باران زمستانى است.

 

3ـ آب و هواى معتدل جنگلى سرد

 

این نوع آب و هوا مخصوص نواحى کوهستانى است که درجه گرما به علت ارتفاع جغرافیائى تقلیل پیدا مى‏کند. میزان متوسط سردترین ماه سال از 3 درجه سانتیگراد کمتر و میزان متوسط گرمترین ماه از 10 درجه سانتیگراد بیشتر مى‏باشد.

 

4ـ آب و هواى نیمه صحرائى یا نیمه بیابانى

 

این نوع آب و هوا در استان گیلان منحصر به بخش کوچکى از شهرستان رودبار و سد سفید رود و دره‏هاى شرقى و غربى آن را در بر مى‏گیرد و نقاطى مانند لوشان، منجیل و گیلوان نمونه‏هایى از آن به شمار مى‏رود. از مشخصات اصلى این نوع آب و هوا، خشکى یعنى کم بارانى است. میزان متوسط گرماى سردترین ماه سال از 18 درجه سانتیگراد بیشتر است.

 

بر اساس آمارهاى موجود، پر بارانترین فصل سال پائیز با 39 درصد بارندگى سالیانه و کم باران‏ترین فصل سال بهار با 14 درصد بارندگى سالیانه مى‏باشد. همچنین فصل زمستان با 23 درصد بارندگى و تابستان 24 درصد بارندگى سالیانه حد متوسطى از بارندگى را دارا مى‏باشند. استان گیلان همواره در معرض هجوم هواى سرد آنتى سیکلول سیبرى قرار دارد و بر اثر هجوم این نوع آب و هوا در برخى مناطق استان از جمله دماى هوا گاهى تا 19 درجه زیر صفر کاهش مى‏یابد.

 

نفوذ دریا در بندرانزلى موجب شده است که روزهاى یخبندان در 25 سال اخیر، به 11 روز تقلیل پیدا کند. در حالى که روزهاى یخبندان در رشت که فاصله بیشترى با دریا دارد در همان زمان بیشتر از سه برابر بندر انزلى یعنى 36 روز بوده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد