موضوع تحقیق:(( زندگی جانوری در استان بوشهر))
برای مشاهده به ادامه مطلب بروید
خلیج فارس را از لحاظ داشتن انواع و اقسام آبزیان در ردیف غنىترین دریاهاى جهان دانست و از این جهت منبع ثروت سرشارى به شمار مىرود.
انواع ماهىهایى که در آبهاى ساحل استان بوشهر به سر مىبرند عبارتند از: راشگو، قباد، حلوا، شوریده، حلوا سیاه، شعرى، شانک، سرخو، هامور، سنگسر، سوبیتى، خارو، نیامه، میگو، و ... .
به جز ماهى و میگو در آبهاى استان بوشهر انواع کوسه، دولفین، خرچنگ، لاکپشت، عروس دریایى، ماهى مرکب، ماهى عقرب، سفره ماهى، نرم تنان و مرجان زندگى مىکنند.
از مهمترین حیوانات وحشى این نواحى مىتوان به کل، بز، میش و قوچ وحشى اشاره کرد که تعداد کل آنها را حدود پنج تا شش هزار رأس برآورد کردهاند.
همچنین پرندگان بسیارى نیز در استان بوشهر به ویژه در سواحل آن دیده مىشوند که مهمترین آنها عبارتند از: کبک، تیهو، بىدم، بلدرچین، هوبره، قمرى، سار، پرستو، قبا سوزک، ترنى، حمامى، کلاغ جیروک، بلبل، قلیلى، شالو، مرغ غواص، حواصیل، درنا، هفت رنگ، خردل، دراج، کبوتر چاهى و هدهد.
برخى از این پرندگان تنها در فصل زمستان براى صید ماهى از هند و آفریقا به سوى خلیج فارس مهاجرت مىکنند. اما برخى دیگر از این پرندگان بومى این منطقه هستند و زیستگاه اصلى آنان نیز همین استان است.
محدودیتهاى پوشش گیاهى و خشکى و گرمى عمومى هوا، سبب شده است تنها جانورانى بتوانند در این ناحیه زندگى کنند که با محیط طبیعى آن سازگار شدهاند.
در این استان چهار منطقه حفاظت شده به شرح زیر وجود دارد:
منطقه حفاظت شده مند
این منطقه با وسعت 46500 هکتار در اطراف رودخانه مند قرار دارد و از نظر حفاظت و تکثیر برخى از حیوانات داراى اهمیت قابل توجهى است. بنابر آمار اداره حفاظت محیط زیست استان در حدود 600 تا 700 رأس آهو و تعدادى قاراکل در این منطقه زندگى مىکنند.
منطقه حفاظت شده تالاب حلّه
این منطقه با وسعت 42600 هکتار در محل تلاقى دو رودخانه شاپور و دالکى قرار گرفته و محل زیست پرندههاى آبزى مهاجر است. این تالاب یکى از تالابهاى نمونه در سراسر جنوب کشور است.
منطقه حفاظت شده ناى بند
این منطقه با وسعت 22500 هکتار از نظر تنوع جانوران وحشى منحصر به فرد است و داراى میش و قوچ، کل، بز وحشى، آهو، جبیر و پلنگ است.
جبیر را آهوى هندى و آهوى کویرى نیز مىنامند. جبیر کمى کوچکتر از آهو با پوست اُخرایى رنگ است که رنگ سفیدى در زیر شکم دارد. شاخ آن مستقیم با انحنایى در طرف جلو است که پیچ قلاب مانند نوک شاخ آهوى ایرانى را ندارد.
شکارگاه کوه سیاه
شکارگاه کوه سیاه که در حدود هفت هزار رأس کل، بز، قوچ و میش وحشى در آن زندگى مىکنند، در 83 کیلومترى جنوب شرقى برازجان با ارتفاع 1691 متر قرار دارد و محل قشلاق عشایر است. در مناطق حفاظت شده و شکارگاه کوه سیاه با اجازه سازمان محیط زیست و اخذ پروانه، امکان شکار در فصول معینى وجود دارد.
جزایر چهارگانه منطقه حفاظت شده مند
جزایر نخیلو، خان، تهمادون و امالکرم از مناطق حفاظت شده استان بوشهر مىباشد. این جزایر محل تخم گذارى دو گونه از چهارگونه لاک پشتهاى دریایى موجود در خلیج فارس به نام لاک پشت عقابى و پشت سبز هستند.
پرستوهاى دریایى نیز در فصل تابستان در آن جزایر تخم گذارى و جوجهآورى مىنمایند. در تمام مناطق فوق قوش و فلور با ارزش نادر و حمایت شده و در معرض انقراض از گونههاى جانورى مثل آهو، جبیر، کل و بز و قوچ و میش، از پرندگان نادرى مثل اردک سر سفید، اردک مرمرى، گیلانشاه خالدار، بالابان، بحرى و... زیست و زایش مىنمایند.