موضوع تحقیق:(( زندگی جانوری در استان تهران))
برای مشاهده به ادامه مطلب بروید
استان تهران در حدود 931 هزار هکتار منطقه حفاظت شده و پارک ملى دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
ـ پارک ملى کویر
پارک ملى، نشان دهنده نمونهاى تقریبا بکر و دست نخوردهاى از طبیعت اند که به دلیل داشتن ذخایر با ارزش گیاهى و جانورى از ویژگى استثنایى و متنوعى برخوردار است.
اراضى مسطح این پارک با پوشش گیاهى کویرى و نیمه کویرى زیست گاه پستاندارانى مانند جبیر، آهو و گونههاى با ارزش حمایت شده و کمیابى مانند یوز پلنگ و گورخر است.
بخشهاى کوهستانى آن نیز با پوشش گیاهان استپى داراى تعداد قابل توجهى وحوش کوه زى مانند کل و بز و قوچ و میش است. این پارک از نظر تنوع پرندگان نیز داراى اهمیت ویژه است و پرندگانى مانند کبک و تیهو که از پرندگان بومى به شمار مىآیند در آن دیده مىشوند.
علاوه بر این، هر ساله انبوهى پرنده مهاجر مانند فلامینگو، آنقوت، سرسبز و خوتکابه آب بندها و شورابهاى اطراف آن روى مىآورند.
ـ منطقه حفاظت شده لار
این منطقه در شمال و شمال شرقى تهران قرار دارد. منطقه لار به علت غناى ساختارهاى طبیعى، گونههاى مختلفى از حمایت وحش مانند قوچ، میش، پلنگ، گراز، روباه، شغال و 97 گونه پرنده و انواع خزندگان را در خود جاى داده و از گستره بسیار متنوع گیاهى برخوردار است. عقاب طلایى، گونهاى بى همتاست که تنها در ایران زیست مىکند و بومى منطقه حفاظت شده لار است.
پارک ملى خجیر و سرخه حصار خصوصا در اطراف رودخانههاى آن پوشیده از بیشه زارهاى انبوه است که زیستگاه پرندگان مهاجر در زمستان مىباشد.
اما با توجه به این تنوع، ممنوعیتهاى خاصى نیز در برخى فصلها براى شکار و صید وجود دارد. این مقررات، مربوط به مناطقى است که تحت نظر اداره کل حفاظت محیط زیست قرار دارند.
این مناطق به ترتیب عبارتند از: مناطق آزاد کرج که تا ساوجبلاغ و اشتهارد ادامه مىیابد. مناطق آزاد فیروزکوه، مناطق آزاد لار و پلور، مناطق آزاد ورامین، مناطق آزاد تلو، مناطق آزاد امام زاده داوود، حومه کن و سولقان و اطراف رودهن.